Ny madras sladrer, hvis du er utro

En intelligent madras kan afsløre ubudne gæster i ægtesengen og sende besked til ejerens mobiltelefon med detaljeret information om sidespringets længde og intensitet.

Det spanske madrasfirma Durmet lancerede forleden en madras, der kan sladre om utroskab ved at sende besked til en app på en smartphone. Præsentationen fandt sted i velhaverkvarteret Salamanca i Madrid, hvor beboerne har europarekord i utroskab. Foto: Diego Lopez/EPA Fold sammen
Læs mere
Foto: DIEGO LOPEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

De fleste kender formentlig den snigende mistanke: Hvad foregår der egentlig hjemme i privaten, når man er afsted på kursus eller forretningsrejse? Inviterer ægtefællen eller kæresten hemmelige gæster, og er det ikke kun til kaffe og en snak om løst og fast?

Vil man være sikker i sin sag, er der nu hjælp at hente. I hvert fald hvis utroskaben foregår i dobbeltsengen.

Det spanske madrasfirma Durmet præsenterede forleden en ny model, der er udstyret med et såkaldt »Lover Detection System«. Udenpå er der intet at se, men inde blandt fjedrene sladrer 24 ultrasoniske sensorer om alt, hvad der sker oven på madrassen. De er vel at mærke i stand til at skelne såvel hoppende børn og kæledyr som bratte bevægelser under urolig søvn fra enhver form for lagengymnastik.

»Du drømmer ikke om, hvad vi har udført af diverse former for forsøg i testningen af systemet. Herunder alle tænkelige samlejestillinger, både for par og for trioer,« forklarer ingeniøren Iván Miranda fra Durmet til avisen El Mundo.

Når »Smarttress«, som madrassen hedder, registrerer ureglementeret aktivitet, sender den straks besked til en applikation i ejerens mobiltelefon med detaljeret information om varighed og intensitet. Herefter kan vedkommende beslutte, om der skal ringes til skilsmisseadvokaten eller blot kysses videre på tjeneren fra hotellets bar med bedre samvittighed.

Der er sjældent kø foran de spanske patentkontorer. Bortset fra bordfodbold og en praktisk gulvmoppe er det småt med epokegørende opfindelserMade in Spain. Og når teknologien bag »Smarttress« er udviklet her i landet, er det da også langtfra tilfældigt.

Europamestre i sidespring

En undersøgelse fra 2013 baseret på data fra datingbureauer viser, at spanierne er Europas mest troløse folkefærd foran briterne og italienerne. Spanske mænd noterer sig for 2,3 sidespring om året mod kvindernes 1,4. Og ikke færre end 94 procent foretrækker at gennemføre dem under eget tag.

I den »hjemlige turnering« fører Madrid foran Barcelona, og zoomer man helt ind, boller ingen europæere mere udenom end beboerne i hovedstadens klassiske velhaverkvarter, Salamanca.

Det var naturligvis her, hvor behovet samt, ikke mindst, den nødvendige købekraft er til stede, at Durmet onsdag havde valgt at præsentere sin sladremadras ved en velbesøgt medieevent.

En »Smarttress« på 150x200 centimeter koster 2.050 euro eller godt 15.000 kroner. En større udskrivning, der oven i købet er temmelig nyttesløs, hvis den utro partner i stedet for sengen vælger at gå i gang i hjørnesofaen eller, for den sags skyld, på isbjørneskindet foran pejsen.

Durmets direktør, José Antonio Muíño, regner da heller ikke med at blive rig på sin opfindelse. Den skal, indrømmer han over for El Mundo, først og fremmest skabe opmærksomhed omkring det relativt nye firma, der også producerer konventionelle kvalitetsmadrasser. Hvilket mildest talt må siges at være lykkedes.