Ny måling: Hillary Clinton øger føringen

Mens vicepræsident Joe Biden nærmer sig en beslutning i forhold til at træde ind i kampen om at blive demokraternes næste præsidentkandidat, trækker Hillary Clinton fra i en meningsmåling.

Foto: CJ GUNTHER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hillary Clinton øger sin føring i kampen om at blive Demokraternes kandidat til præsidentvalget i 2016, skriver Wall Street Journal.

En frisk meningsmåling viser, at den tidligere præsidentfrue nu støttes af 49 procent af de demokratiske vælgere, mens senator Bernie Sanders får 29 procent og vicepræsident Joe Biden 15 procent.

Vicepræsidenten skulle ifølge amerikanske medier være inde i sidste fase af overvejelserne om officielt at stille op, men ifølge målingen mener 38 procent, at han burde lade være, mens kun 30 procent ønsker at se ham stille op.

Hvis vicepræsidenten tages ud af ligningen, står Clinton med en føring på 58 procent mod 33 procent til Bernie Sanders. Den føring er ti procentpoint større end ved en tilsvarende måling i september før den seneste TV-debat.

Debatten var med til at give Clintons støtter vind i sejlene efter en tid med faldende popularitet i forbindelse med sagen om den tidligere udenrigsministers brug af en privat email, mens hun var minister.

Mange demokrater føler, at Clintons stærke præstation ved debatten gør det mindre sandsynligt, at Joe Biden vil træde ind i kampen, skriver Wall Street Journal.