Ny lov i Taiwan: Forbud mod at spise kat og hund

Som det første land i Asien indfører Taiwan et forbud mod at spise katte og hunde. Overtrædelser kan medføre bøder op til 56.000 kroner.

Foto: KIM HONG-JI. I hele Asien prøver dyreværnsaktivister at komme opdræt og salg af hunde- og kattekød til livs. I Taiwan er det nu blevet forbudt. Her redder frivillige fra Humane Society International hunde fra en hundekødopdrætter i Wonju, Sydkorea, i januar 2017.
Læs mere
Fold sammen

Taiwan indfører som det første land i Asien et forbud mod at spise katte- og hundekød.

Forbuddet er en del af Taiwans justerede dyrebeskyttelseslov, og det dækker også enhver aktivitet i form af salg, køb eller besiddelse af hunde- eller kattekød. Den nye dyrebeskyttelseslov medfører også fængselsstraf til personer, som torturerer eller dræber dyr.

Det skriver China Post.

Salget af hundekød har været forbudt i Taiwan i flere år, men for seks år siden kunne en lokal avis afsløre, at slagterier og restauranter stadig omgik forbuddet og brugte hundekød i stedet for lammekød eksempelvis, bl.a. for at holde omkostningerne nede.

Med stramningen af loven vil besiddelse af eller handel med katte- og hundekød kunne medføre en bøde på op til 56.000 kroner og »offentlig ydmygelse«.

Udbredt skik i Asien

At spise kød fra hunde og katte er relativt udbredt i Asien på trods af protester fra dyreværnsaktivister. I visse provinser af Kina hører indtagelsen af hundekød til traditionelle fester og højtider. I Taiwan har en række tilfælde af dyremishandling dog skabt stor harme de senere år, og dyreaktivister har presset på for en skærpelse af loven og de medfølgende straffe.

Som et kuriosum kan også nævnes, at den nye taiwanesiske lov - der forventes at træde i kraft i slutningen af måneden - forbyder Taiwans borgere at lufte deres hund, mens de selv kører på scooter.