Ny indisk madskandale sender 23 børn på hospitalet

Flere end 20 børn ligger på hospitalet i Goa som følge af en formodet forgiftet frokost på deres skole.

Tidligere på ugen mistede 23 skoleelever livet i Bihar efter at have spist forgiftet frokost på deres skole. Her deles der mad ud på en skole i New Delhi. Fold sammen
Læs mere
Foto: AHMAD MASOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

INDIEN: Tidligere på ugen mistede 23 skoleelever livet i Bihar efter at have spist forgiftet frokost på deres skole. Og nu er den gal igen i Indien, for fredag er mindst 23 elever i den sydvestlige delstat Goa røget på hospitalet oven på skolefrokosten, skriver CNN.

Hvilken tilstand de er i, er der ikke nogen forlydender om.

Ud over de 23, der døde i Bihar, blev 25 indlagt, og efter undersøgelser har det ifølge guardian.co.uk vist sig, at den olie, der blev brugt i maden på skolen, var opbevaret tæt på eller i en beholder, som tidligere havde været fyldt med pesticider.

Tragedien har kastet lys over fødevaresikkerheden i landet, og det har udløst diskussioner om, hvordan man kan forbedre skolernes fødevareprogram, og demonstrationer i Bihar, som er den fattigste stat i Indien, hvor folk søger et svar på, hvordan det kunne gå så galt.

Samtidig har myndighederne i staten beordret rektorer på skolerne til at prøvesmage maden, før den bliver serveret til skoleeleverne, ligesom de også skal sikre, at maden bliver opbevaret ordentligt. Det skal »fjerne frygten i børnenes bevidsthed for, at maden er farlig«.

Siden tragedien tirsdag har børn over hele staten nægtet at spise den gratis frokost på skolen, og politiet har eftersøgt skolens rektor, som er gået under jorden. Hun er blevet anklaget for at tvinge børnene til at spise, selv om de beklagede sig over smagen af maden.

Indiens delstatsregeringer står bag verdens største fødevareprogram, der involverer 120 millioner børn.