Ny grøn bolig ligner en fjeder

En ny boligtype vækker opsigt med iøjnefaldende design og stort fokus på miljøbevidsthed.

Kan en flydende kuppel, der kan huse op til 10.000 mennesker være fremtidens boligform?

Det mener den russiske arkitekt Alexander Remizov, som har tegnet en ny bygning, der ligner en trappefjeder. Miljøbevidsthed er det helt gennemgående tema for bygningen, som arkitekten kalder for "the ark".Som navnet antyder er bygningen tiltænkt at flyde på vandet, men bygningen kan også tilpasse til andre miljøer - eksempelvis ørkenlandskab.

Se billedserie her: Ny bolig ligner en fjeder

"The ark" fremstilles i træ, stål og plast, og bygningen skal i høj grad producere sin egen energi og udsende så lidt CO2 som muligt. Det sker blandt andet med en vindmølle på toppen af bygningen, som genererer strøm og ved at udnytte varmen som dannes i kuplen.

- Kuplens form danner turbulens i luften, som styrker vindgeneratorer. Inden i bygningen dannes der varme, som opfanges og udnyttes til andre energiformer, siger " skrev Alexander Remizov til CNN.

Prototypen til "the ark" blev tegnet, da Alexander Remizov var i gang med at afslutte arkitektuddannelsen i Rusland. Miljøet var i fokus, da han tegnede bygningen, og nu prøver han at føre tegningerne ud i livet fra sit eget arkitektstudie, Remistudio.

Det er meningen at "The ark" kan anvendes til mange forskellige boligformer - fra private boliger, til forretningscentre og hoteller - og bygningen kan bygges i forskellige størrelser, og huse alt mellem 50 og 10.000 mennesker.