Ny gidseltager er måske psykisk syg

På et postkontor i en forstad til Paris er op mod fem personer blevet taget som gidsler af en bevæbnet person. Politiet er massivt til stede. To gidsler er angiveligt blevet frigivet.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD. Specialtropper fra politiet er massivt til stedet ved posthuset i Colombes - en forstad til Paris. Der er ingen kendt forbindelse med sidste uges terrorangreb mod Carlie Hebdo.
Læs mere
Fold sammen

FRANKRIG: En ukendt, bevæbnet mand har fredag eftermiddag taget flere gidsler på et postkontor i forstaden Colombes nordvest for Paris, skriver det franske medie RTL og flere andre franske medier.

Ifølge det franske medie Libération har politiet givet udtryk for, at gidseltageren måske er psykisk ustabil. »Han taler om hjertesorg,« forlyder det.

Manden ringede tidligere fredag til politiet for at fortælle, at han holdt tre personer som gidsler på posthuset, skriver RTL. To gidsler er ifølge mediet allerede blevet frigivet.

Manden har angiveligt oplyst sin identitet til politiet, som allerede kender ham som en småkriminel. Det forlyder, at han er bevæbnet med en kalashnikov, en pistol og sprængstoffer. Politiet har indledt forhandlinger med ham.

Flere billeder, der florerer på de sociale medier, viser et massivt politiopbud foran postkontoret, og en helikopter flyver over området, skriver avisen Le Parisien.

Der er ingen tegn på, at gidseltagningen skal ses som et terrorangreb, der kan have forbindelse til sidste uges gidseldrama, hvor franskmanden Amedy Coulibaly fredag holdt adskillige mennesker som gidsler i flere timer, før han blev dræbt i en konfrontation med politiet. Samme fredag, som de to Kouachi-brødre blev dræbt efter endnu et gidseldrama i et trykkeri lidt nord for Paris - oven på to døgns menneskejagt, efter brødrene onsdag 7. januar angreb satiremagasinet Charlie Hebdo og dræbte 12 personer.