Ny eksplosion skabte angst i Tyrkiet

Voldsomme eksplosioner fra to bilbomber har kostet omkring 40 personer livet i grænsebyen Reyhanli. En tredje eksplosion havde næppe forbindelse til de to første bomber.

Foto: LALE KOKLU/ANADOLU AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TYRKIET: Omkring 40 personer frygtes dræbt lørdag af to bilbomber i den tyrkiske by Reyhanli tæt på grænsen til Syrien. Og lørdag aften ramte endnu en eksplosion den lille tyrkiske by Reyhanli, som ligger få kilometer fra grænsen til det borgerkrigsplagede Syrien.

Den sidste eksplosion skabte kortvarigt angst i Tyrkiet, men var formentlig uden forbindelse til de første to, alvorlige bomber.

»Den tredje eksplosion var en bils benzintank. Den har intet at gøre med de tidligere begivenheder,« siger Tyrkiets indenrigsminister, Muammer Guler, til tv-stationen NTV ifølge nyhedsbureauet AFP.

Omkring 40 personer har mistet livet, mens 100 personer meldes såret som følge af bilbomberne tidligere på dagen.

»Antallet af dræbte og sårede overstiger 100 personer nu. Flere end 30 er blevet dræbt, og antallet af sårede er vokset,« udtalte justitsminister Sadullah Ergin. Siden er dødstallet opjusteret til omkring 40, skriver Reuters.

Tidligere har også Tyrkiets ministerpræsident Tayyip Erdogan været på tyrkisk fjernsyn og sagt, at dødstallet nemt kan stige.

Eksplosionerne fandt sted i byen Reyhanli, som ligger få kilometer fra grænsen til det borgerkrigsplagede Syrien, og som huser tusindvis af syriske flygtninge. Reyhanli har cirka 60.000 indbyggere.

Byens rådhus og det lokale posthus blev ifølge byens borgmester, Huseyin Sanverdi, ramt.

Årsagen til eksplosionerne kendes endnu ikke, men i Tyrkiet spekuleres der i et angreb fra syriske regeringstropper, som forsøger at ramme syriske oprørere, der opererer fra Tyrkiet.

I oktober sidste år var en mortergranat affyret fra Syrien skyld i, at fem blev dræbt i den tyrkiske grænseby Akcakale. Og der har været flere lignende hændelser i grænseregionen de seneste måneder.

Tyrkiets udenrigsminister Ahmet Davutoglu advarer kraftigt Syrien mod at provokere yderligere.

»Der er måske nogle, der ønsker at sabotere freden i Tyrkiet, men det vil vi ikke tillade. Ingen bør forsøge at teste Tyrkiets styrke,« siger han ifølge Reuters.

Se billeder fra Reyhanli her:

BNB