Ny britisk prinsesse har fået sit navn

Hertuginde Kate og Prins Williams’ nyfødte pige skal hedde Charlotte Elizabeth Diana.

Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Knap var det engelske kongehus blevet en prinsesse rigere, før spekulationerne om den nyfødte piges navn for alvor tog fart. Et af de helt store spørgsmål var, om de nybagte forældre, hertuginde Kate og prins William ville inkludere Diana, navnet på Williams mor, prinsesse Diana, der døde i en tragisk bilulykke tilbage i august 1997.

Og det vil de, oplyser Kensington Palace mandag ifølge BBC.

Den nyfødte prinsesse vil således bære navnet Charlotte Elizabeth Diana og vil mere formelt få titlen Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Charlotte af Cambridge.

Bookmakerne havde på forhånd navnet Charlotte som favorit, men i en række meningsmålinger har briterne ytret et utvetydigt håb om, at Diana ville blive en del af prinsessens navn. Prinsesse Diana, der også var kendt som lady Diana, var ekstremt populær blandt den engelske befolkning.

Det andet navn, Elizabeth, deler den lille ny som bekendt med Storbritanniens regent, dronning Elizabeth.

Hertuginde Kate nedkom med Charlotte Elizabeth Diana lørdag morgen. Hun vejede 3,7 kilo ved fødslen, og hun er parrets andet barn, efter prins George blev født i 2013. Den nyføte prinsesse bliver nummer fire i arvefølgen til den britiske trone. Foran står farfar prins Charles, hendes far prins William og storebroderen prins George.