Ny bombesprængning ryster Malmø

En kraftig bilbombe detonerede natten til torsdag i Malmø. Ingen personer kom til skade ved eksplosionen, som er den seneste i rækken af voldsudgydelser i den svenske by.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: PONTUS STENBERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SVERIGE: Malmø blev natten til torsdag endnu engang rystet af en kraftig eksplosion.

Bomben var placeret under en bil på Västra Bernadottegatan, og eksplosionen, som fandt sted klokken 03.15, fik adskillige borgere til at kontakte politiet, skriver SVT.

»Jeg vågnede ved, at der lød et ordentligt brag, og så hørte jeg naboen på balkonen sige, »nu sker der noget«,« siger en beboer ifølge SVT.

Flere biler på adressen er blevet beskadiget ved eksplosionen, og en enkelt person har anmeldt skade på sit hjem. Ingen personer er kommet noget til ved episoden.

Eksplosionen er den seneste i en række bombeattentater og andre voldsudgydelser i Malmø denne sommer. Natten til tirsdag blev en person såret ved en eksplosion fra en håndgranat, fredag detonerede en bilbombe, og 13. juli blev der kastet en håndgranat i byen.

»Vi kan ikke sige noget om, hvorvidt der er forbindelse mellem sagerne, men det er naturligvis noget, vi kigger på,« siger Kim Hild, der er informationsmedarbejder ved politiet.

Det var på Västra Bernadottegatan i Limhamn i det sydlige Malmø, eksplosionen fandt sted.

Myndighederne er torsdag morgen ved at foretage tekniske undersøgelser på Västra Bernadottegatan, men der er ikke foretaget anholdelser i sagen.

Malmø har de seneste måneder været plaget af voldsomme bandekampe. Urolighederne begyndte ifølge Berlingske 7. juni, da en skudsalve blev affyret mod et vidne i en retssag. En af de kriminelle grupper ville dræbe vidnet, som de mente. havde forrådt dem. og nu ville udlevere dem til politiet.

I en årrække skyldtes uroen i Malmø et opgør mellem to grupperinger fra Balkan. Det opgør sluttede med et drab tidligere i år, men volden er vendt tilbage til de belastede områder i den skånske by. Nu er volden og den grove kriminalitet ikke længere knyttet til hævntørst mellem kendte grupperinger, den er i stedet tilfældig og uorganiseret.