Ny bog om Det Hvide Hus: Hillary Clinton slog Bill til blods

Foto: RICHARD DREW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hillary Clinton var rasende, da hun fandt ud af, at hendes mand, tidligere præsident Bill Clinton, havde en affære med sin 22-årige praktikant Monica Lewinsky. Faktisk blev hun så gal, at hun slog sin mand til blods med en bog.

Det afslører en ny bog om det Hvide Hus »The Residence«, som er skrevet af forfatter Kate Anderson Brower, der har talt med over 100 tidligere ansatte i præsidentpaladset samt familiemedlemmer til tidligere præsidenter.

Det skriver svenske Aftonbladet, som har fået fingrene i »The Residence«, inden bogens officielle udgivelse på tirsdag.

I bogen fortæller en rengøringsdame, hvordan hun fandt præsidentparrets lagener indsmurt i blod, og hvordan et heftigt skænderi fandt sted i deres soveværelse allerede tre år før, historien om affæren blev offentligt kendt.

Blodet tilhørte præsident Clinton, som offentligt hævdede, at han 'ved et uheld havde gjort skade på sig selv' under et toiletbesøg om natten.

Men den historie tog personalet ikke for gode vare:

»Vi er ret sikre på, at Hillary slog ham med en bog,« lyder det i bogen fra en af de ansatte.

Badede nøgen med elskerinder

»The Residence« afslører også, hvordan John F. Kennedy svømmede nøgen rundt med et hav af elskerinder, mens hans kone Jackie Kennedy besøgte familiens gård i Virginia.

Mens forhenværende præsident Jimmy Carters tre sønner efter sigende skulle have haft en voldsomt hashmisbrug og tilrøg flere rum i præsidentboligen.

Dog er det afsløringerne om familien Clinton, der fylder mest.

Påstanden om de mange skænderier, som kom i kølvandet på afsløringen af affæren mellem Bill Clinton og Monica Lewinsky kommer fra både  husholdere, kokke, gartnere og dørmænd i præsidentboligen. De påstår alle at have kendt til affæren i de tre år, den var ukendt for offentligheden.

»Nogle gange skændtes de højlydt. Personalet blev dybt chokeret over deres brug af bandeord. Andre gange var der perioder med iskold tavshed,« skriver forfatter Kate Anderson Brower i bogen, hvor en gartner også fortæller, hvordan Hillary ved højlys dag råbte skældsord efter sin mand og  kastede en lampe mod ham.

At forholdet hang i en tynd tråd, er det tidligere personale ikke i tvivl om. Bill Clinton måtte betale dyrt for sin affære og skulle ifølge bogen have sovet flere måneder på sofaen, fordi Hillary forviste ham fra soveværelset.

»I tre eller fire måneder af 1998 sov han på en sofa i kontoret, der grænser op deres soveværelse på anden sal. De fleste kvinder i personalet mente, at han fik, hvad han fortjente,« fortæller en kilde til bogen.

»The Residence« fortæller historier om præsidentpar helt frem til i dag og indeholder derfor også information om Familien Obamas hverdag i det Hvide Hus.