Ny arbejdsminister i USA: Kaldes arbejderfjendsk af kritikere

Eugene Scalia, en kendt erhvervsadvokat og søn af af kontroversiel højesteretsdommer, er godkendt i Senatet.

I flere tilfælde har den nyudnævnte arbejdsminister Eugene Scalia forsvaret store firmaer som Walmart, Facebook og Bank of America mod søgsmål fra ansatte. (Arkivfoto) Joshua Roberts/Reuters Fold sammen
Læs mere

Washington. Senatet i USA, der har republikansk flertal, har godkendt Eugene Scalia som ny arbejdsminister i USA's regering.

Det skete med 53 stemmer mod 44.

Scalia er en kendt advokat. Han har repræsenteret virksomheder og brancheorganisationer i USA.

Demokrater og borgergrupper siger, at han har brugt sin karriere på at undergrave arbejderes rettigheder og arbejdsmiljø. Derfor støttede ingen demokrater ham ved afstemningen torsdag.

Republikanere og mange virksomhedsgrupper mener til gengæld, at den 56-årige Scalias mere end 30 års erfaring med arbejds- og virsomhedslovgivning gør ham til en meget kvalificeret ny minister.

I flere tilfælde har Scalia forsvaret store firmaer som Walmart, Facebook og Bank of America mod søgsmål fra ansatte.

Ud over de højtprofilerede sager for store virksomheder har Scalia også repræsenteret lobbygrupper som USA's handelskammer i sager om føderal regulering af arbejdsmarkedet og økonomien.

Demokraternes mindretalsleder i Senatet, Chuck Schumer, kalder nomineringen "en skændsel".

Han peger blandt andet på Scalias tidligere modstand mod mindsteløn samt mod lovgivning, der skulle beskytte arbejdere med handicap.

Scalia er søn af den afdøde højesteretsdommer Antonin Scalia, der af kritikere blev anset for at være en højreradikal dommer.

Eugene Scalias forgænger på posten, Alexander Acosta, trådte tilbage i juli, efter at han havde været under kraftig kritik for et forlig, han som statsanklager for 11 år siden indgik i en sag om den nu afdøde milliardær Jeffrey Epstein.

Epstein slap med en mild straf, mens flere alvorlige anklagepunkter blev droppet.

I mellemtiden har Acostas viceminister, Patrick Pizzella, været fungerende arbejdsminister.

/ritzau/Reuters