Ny admiral havner på anklagebænken i amerikansk skandale

Otte flådeofficerer er inddraget i, hvad der bliver kaldt historiens største skandale i den amerikanske flåde.

En amerikansk flådegruppe ud for Korea i 2016. Flåden er ramt af en større korruptionsskandale. Us Navy/mc3 Andre T. Richard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Millioner af dollar, prostituerede og et dedikeret festskib danner stammen i en skandale i den amerikanske flåde, der nu er oppe på at involvere otte højtstående officerer og i alt over 25 personer.

Sidste uge blev endnu en admiral, Bruce Loveless, sat på anklagebænken i sagen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er han anklaget for at have taget imod dyre middage, hotelophold og prostituerede for at have videregivet hemmelige information til selskabet GDMA.

I 2016 blev den tidligere admiral Robert Gilbeau dømt i sagen.

GDMA og chef Leonard Glenn Francis har erkendt at have bestukket en stribe amerikanske sømænd og flådeofficerer for at sende skibe og dermed lukrative servicekontrakter dets vej.

I alt skal GDMA have overfaktureret flåden for 34 millioner dollar, omkring 230 millioner kroner, hvilket kom frem allerede i 2015.

Sagen er kendt som "Fat Leonard"-skandalen, da Leonard Glenn Francis er svært overvægtig.

Bestikkelsen er sket i form af kontanter, ophold på luksuriøse hoteller, prostituerede og overdådige måltider.

Glenn Francis gik ifølge Wall Street Journal så langt, at han købte et gammelt britisk flådeskib og lavede det om til et dedikeret festskib, hvor han kunne underholde amerikanske flådeofficerer.

Derudover skulle han have haft et omrejsende hold af prostituerede og strippere, der fulgte ham rundt og tog imod amerikanske flådefartøjers officerer, når de løb i havn.

Bruce Loveless er en del af den seneste runde anklager i sagen, der har rullet siden 2015.

Ifølge Reuters omhandler en del af de seneste anklager en flere dage lang fest på det eksklusive hotel Shangri-La i Singapore.

Den skulle have involveret roterende karrusel af prostituerede. De inviterede, deriblandt flådeofficerer, skulle have tømt hotellet for champagne og lavet en barregning på 350.000 kroner.

I 2016 blev de første amerikanske sømænd og officerer dømt i sagen.