Nu skal de hvide mænd og kvinder i arbejde

Trump sætter i de sidste dage inden valget ind på at få hvide vælgere til at stemme på ham i stor stil

Donald Trump skal finde sine sidste republikanske vælgere på landet. Foto. Carlo Allegri/Reuters Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI

Republikanernes kandidat, Donald Trump, har sat den sidste afgørende kamp ind for at vinde et langt større antal hvide vælgere end Mitt Romney gjorde i 2012 for at kompensere for, at han ikke står stærkt hos kvinder og latinoer.

Det er på landet i midtvesten, at Trump vil finde de tusinder af vælgere, der skal til for at sikre hans valg på tirsdag. For han skal fortsat kunne motivere tusinder af hvide vælgere for at udligne hans svagheder andre steder også blandt republikanske vælgere i storbyerne.

»Strategien fra Trumps side er dobbelt. Dels opretholder han tilstedeværelsen i de svingstater, han skal vinde - Florida og North Carolina - men han vælger også bevidst at besøge de mere landlige områder i midtvesten, fordi han skal have langt flere hvide vælgere over på sin side«, siger en republikansk strateg til Berlingske.

Dermed genoptager Trump en del af den strategi, han til dels kørte under primærvalgene med stor succes - at turnere i randområderne i de enkelte delstater også ofte i byer, der lå på grænsen til andre stater. Dermed slog han slog to fluer med ét smæk.

Tusinder, også fra nabostaterne, kom til hans møder, og dermed kunne han lægge grunden til »Trump-bevægelsen« i flere stater på en gang.

Trumps kampagne er møntet på at hente stemmerne fra de vrede hvide mænd og kvinder, som enten har mistet deres job, eller frygter at miste det. Trump kører en massiv kampagne mod handelsaftaler og »the establishment«. Hans sidste valgvideo forsøger netop at mobilisere vælgerne mod alt det, de frygter - globaliseringens konsekvenser for arbejdspladserne.