Nu overgår USA snart Hubei-provinsen på coronakurven

Det amerikanske dødstal for coronavirus er nu klatret forbi de 3.000. Mandag var coronavirussens hidtil dødeligste dag i USA, hvor dødstal og smittetilfælde stiger for hver dag der går.

New York City jublede, da hospitalsskibet med 1.000 senge sejlede ind til byen for at hjælpe de mange tusinde syge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Med 3.008 dødsfald er USA snart hårdere ramt, end det oprindelige epicenter, Hubei-provinsen i Kina. Her er der registreret 3.186 dødsfald. Det fremgår af en opgørelse fra Johns Hopkins University natten til tirsdag dansk tid.

Hvis kurven fortsætter opad, vil USA snart have flere døde end det kinesiske epicenter. Det er også i USA, at man finder de fleste smittetilfælde med over 163.000 smittede. Der er meldt 5.764 raske.

Staten New York er den hårdest ramte stat og hospitalerne i New York City er overrendt af patienter med coronavirus. Den amerikanske flåde indsatte mandag et hospitalsskib med plads til 1.000 sengeliggende patienter som nødhjælp til New York.

Mandag rundede antallet af døde i staten New York 1.342, mens flere end 67.000 personer er bekræftet smittet.

Trump forlænger nedlukning

På et pressemøde natten til tirsdag dansk tid udtalte USAs præsident, Donald Trump, at mere end en million amerikanerne er blevet testet for coronavirus.

Han opfordrede samtidig til, at amerikanerne fortsat holder afstand til hinanden gennem hele april for at forhindre, at smitten spreder sig.

Natten til mandag dansk tid sagde Trump, at regeringen forlænger retningslinjerne angående distancering mellem personer frem til 30. April. Dermed gik han væk fra sit tidligere erklærede mål om at genåbne dele af USA inden påske.

Donald Trump sagde også, at regeringen forventer, at antallet af dagligt smittede vil toppe om to uger.

»Hvis USA kan holde dødsfaldene nede på mellem 100.000 til 200.000 mod potentielle 2,2 millioner, vil det betyde, at vi har gjort et godt stykke arbejde,« sagde Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Europa er hårdest ramt

Det står dog fortsat værst til i Europa, hvor Italien og Spanien har mere end 19.000 dødsfald tilsammen.

Dermed ligger de to lande øverst på Johns Hopkins Universitys liste over lande med flest dødsfald, mens Hubei-provinsen, hvor det hele startede ligger på en tredjeplads.

Det kan dog godt se ud som om, at Hubei vil synke længere ned på listen, mens europæiske lande og USA ser stadig flere tilfælde.

Frankrig er er også meget hårdt ramt og har ifølge Johns Hopkins University 3.024 dødsfald. Hvis kurven fortsætter med at stige vil Frankrig også snart kunne se flere dødsfald end Hubei-provinsen.

Desuden er lande som Tyskland, Holland og Belgien også hårdt ramt af coronavirus.