Nu mistænkes Le Pen for misbrug af 37 millioner kroner

Den franske præsidentkandidat Marine Le Pen har ifølge anklagen lønnet ansatte i sit parti med EU-midler.

Marine Le Pen mistænkes for at have misbrugt Europamidler i et endnu større omfang end hidtil. I alt skal hun uretmæssigt have lønnet ansatte for 5 mio. Euro (svarende til 37 mio. danske kroner). Fold sammen
Læs mere
Foto: Yves Herman
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Europa-Parlamentet mistænker den franske præsidentkandidat og Front National-forkvinde, Marine Le Pen, for at have misbrugt langt flere EU-midler end tidligere.

I alt skal hun angiveligt have lønnet ansatte for fem millioner euro - eller hvad der svarer til 37 millioner kroner.

Det skriver AFP, der citerer en unavngiven kilde bag en undersøgelse i Europa-Parlamentet.

Tidligere lød det misbrugte beløb på 2,5 millioner kroner, som Le Pen ifølge anklagen skulle have aflønnet sin livvagt og andre ansatte i partiet Front National, mens hun var medlem af Europa-Parlamentet.

Franske dommere har bedt EU-Parlamentet ophæve Le Pens immunitet, så hun kan blive efterforsket for det mulige misbrug af midler.

Marine Le Pen har hidtil afvist at afgive forklaring i sagen med henvisning til, at hun nyder parlamentarisk immunitet som medlem af EU-Parlamentet.

Le Pens immunitet er tidligere blevet ophævet i forbindelse med en anden sag, hvor hun efterforskes for at have delt voldelige billeder på sociale medier.

Marine Le Pen er lige nu med i slutkapløbet om at blive Frankrigs næste præsident. Søndag gik hun videre fra første valgrunde sammen med centrumpolitikeren Emmanuel Macron.

Sidste og afgørende runde af det franske præsidentvalg finder sted søndag 7. maj.

Foreløbige målinger spår, at Macron løber med sejren. Men siden søndagens resultat har flere franske vælgere peget på, at det er Marine Le Pen, der er kommet bedst fra start, skriver Reuters.

/ritzau/