Nu mere end 500 døde i Gaza

FN har her til morgen krævet våbenhvile i Gaza, hvor dødstallet har rundet 500. Israel har i det forløbne døgn mistet det højeste antal soldater siden krigen mod Hizbollah i 2006.

En palæstinensisk dreng forsøger at komme væk med familiens ejendele. Bag ham ligger endnu et hus i ruiner, som ifølge politiet er blevet ødelagt i forbindelse med et israelsk luftangreb. Samlet set har det seneste døgn været det blodigste i den snart to uger lange militære offensiv, der på ingen måde ser ud til at stoppe - til trods for globale krav om våbenhvile.  Fold sammen
Læs mere
Foto: SUHAIB SALEM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ISRAEL: FNs sikkerhedsråd har tidligt mandag besluttet at opfordre parterne i den eskalerende konflikt i Gaza til at indgå en våbenhvile.

Det sker i en resolution, der samtidig udtrykker »alvorlig bekymring« for det stigende antal ofre i den israelske landoffensiv mod Hamas.

FN-resolutionen blev vedtaget, mens israelske kampvogne fortsatte bombardementerne af palæstinensiske mål i Gaza, hvor tabene ifølge lokale sundhedsmyndigheder nu har rundet 500, siden konflikten blussede op 8. juli.

Samtidig har den israelske hær i det forløbne døgn mistet 13 soldater, hvilket er det højeste antal dræbte på et enkelt døgn siden den israelske offensiv mod Hizbollah-militsen i Libanon i 2006.

I Gaza er det specielt angrebene mod Hamas-mål i byen Shejaia, som i har fået dødstallene til at stige i det forløbne døgn. Her meldes mindst 72 dræbt. Israelerne siger, at mange af de raketter, der er affyret mod Israel fra Gaza, er sendt af sted fra Shejaia.

En repræsentant fra Hamas har tidligere oplyst, at dets militsfolk har taget en israelsk soldat til fange, men det afvises mandag morgen af den israelske FN-ambassadør.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, ventes mandag til Cairo, hvor han skal mødes med egyptiske embedsfolk for at diskutere, hvad der kan gøres for at dæmpe den i gangværende konflikt.

I Danmark kritiserer udenrigsminister Martin Lidegaard (R) den israelske offensiv, som han betegner som værende ude af proportion.