Nu kommer din bilferie til at koste: Tyskland indfører vejskat

Om få år kommer det til at koste penge at køre på de tyske motorveje.

Fra 2019 kan det blive dyrt at rejse via den tyske autobahn, efter at Tyskland har valgt at indføre vejskatter. FOTO: EPA/BODO MARKS Fold sammen
Læs mere
Foto: BODO MARKS

Når du starter ferien ved at krydse den tyske grænse på fire hjul, kører du som regel via den tyske autobahn. Det har tidligere været gratis, men fremover kan det blive en dyr affære.

Tysklands Forbundsråd har netop meddelt på Twitter, at der fra 2019 vil indføres vejskatter på de tyske motorveje.

For en uge siden blev vejskatten vedtaget i det tyske parlament, Bundestag, og nu er den også blevet godkendt i det tyske andetkammer, Forbundsrådet, skriver DR.

Helt konkret kommer vejskatten til at indeholde seks forskellige prisklasser. Et 10-dages kort kommer til at koste mellem 2,50 og 25 euro – 18,5 til 186 kroner. Prisen retter sig efter, hvilken type bil, der er tale om. Motorcykler vil få lov til at køre gratis på de tyske motorveje, mens store køretøjer, som eksempelvis autocampere, kommer til at betale den højeste pris.

Et årskort vil koste omkring 130 euro, hvilket svarer til knap 1000 kroner.

Loven blev allerede vedtaget i sommeren 2015, men blev hurtigt kritiseret af EU-kommissionen med argumentet, at vejskatten diskriminerer bilister. Den danske interesseorganisation FDM, Forenede Danske Motorejere, har tidligere kritiseret vejskatten, fordi den særligt rammer udenlandske bilister.

Tyske bilister vil modtage kompensation i form af ’bil-skatten’, men det gælder ikke udenlandske bilister.

»Vi er meget skeptiske og forundrede. FDM mener stadig, at dette er uforeneligt med internationale traktater, der forbyder EU-medlemslandene at diskriminere på grund af nationalitet,« sagde afdelingschef i FDM Torben Kudsk til DR i sidste uge.