Nu kan du sende en besked til Obama på Facebook

Onsdag lancerede Det Hvide Hus en funktion, der gør det muligt at sende en Facebook Messenger-besked til præsident Barack Obama.

Er der noget, du gerne vil fortælle præsident Obama? Så kan du nu gøre det via Facebook Messenger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonathan Ernst
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når du skriver en ny besked på Facebook Messenger og skal vælge en modtager, er det måske oftest din kæreste eller din ven, du skriver navnet på.

Men har du større ting på hjerte end »jeg gider ikke have spaghetti bolognese til aftensmad«, kan du nu sende en besked direkte til Det Ovale Kontor og præsident Barack Obama. Du skriver bare »The White House« i modtagerfeltet, og så er den ged barberet.

Også på Det Hvide Hus' Facebook-side, »The White House«, er det nu muligt at sende en besked. Det skriver NBC News.

Den nye funktion blev lanceret onsdag og udgør ifølge Det Hvide Hus' digitale chef, Jason Goldman, et ønske om at have et nært forhold til borgerne.

»Vores mål er at møde folk der, hvor de er,« sagde Jason Goldman i den officielle meddelelse om den nye Messenger-funktion.

På Det Hvide Hus' hjemmeside skriver de, at Barack Obama hver aften læser ti håndskrevne breve fra borgere, og det har han gjort siden, han indtog Det Ovale Kontor i 2009.

»Disse breve gør mere for at holde mig i kontakt med, hvad der sker rundt omkring i landet, end stort set noget andet,« siger Barack Obama på hjemmesiden.

Traditionen med at læse breve fra befolkningen går helt tilbage til starten af 1800-tallet, hvor Thomas Jeffersons var præsident.

I 1880erne begyndte Det Hvide Hus at modtage telefonopkald fra borgere, i 1994 blev det muligt at sende beskeder online på hjemmesiden whitehouse.gov, og seneste skud på stammen er altså Facebook Messenger-beskeder.

Det er ikke første gang, at Det Hvide Hus er med på noderne, hvad angår teknologi. Barack Obamas Twitter-profil @POTUS blev lanceret i 2015, og førstedamen Michelle Obama kom på Snapchat i juni.