Nu kan du blive tvunget til at forsikre plæneklipperen

Ifølge et nyt EU-direktiv hører plæneklippere, el-scootere og golfbuggyer under kategorien »motoriserede køretøjer,« der er obligatoriske at forsikre.

I følge et nyt EU-direktiv skal plæneklippere nu forsikres. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOGENS LADEGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du en plæneklipper, en el-scooter eller en golfbuggy stående i garagen, risikerer du i fremtiden at skulle betale for en obligatorisk motorforsikring.

Et nyt EU-direktiv slår nu fast, at »alle motoriserede køretøjer beregnet til at køre på land, drevet frem af mekaniske kræfter« skal være dækket af en obligatorisk forsikring. Det skriver den britiske avis The Times.

Flere politikere frygter, at reglen kommer til at gælde alle motordrevne plæneklippere - ikke bare dem, man sidder oven på - fordi EUs definition af »motordrevne køretøjer« er for vag, skriver den britiske avis.

Direktivet kommer som følge af en dom fra EU-Domstolen i september, efter en slovensk mand kom til skade, da han faldt ned af en stige og blev kørt over af en forbipasserende traktor med trailer.

Fordi der var tale om et køretøj, der blev brugt som en landbrugsmaskine, og fordi det skete på privat grund, nægtede forsikringen at dække skaden.

Men EU-Domstolen slog fast i sin afgørelse, at ulykken skulle have været dækket af en obligatorisk forsikring til køretøjer.

Det får nu EU til at kræve, at motorforsikringer skal dække køretøjer i alle situationer - ikke kun dem, der kører på vejene.

The Times har talt med en talsmand fra Det Konservative Parti i Storbritannien.

Han kalder reglen »vanvittig,« skriver avisen.