Nu går jagten atter ind på MH370

Et nyt eftersøgningshold er parat til at gennemtrawle en del af Det Indiske Ocean i jagten på det forsvundne passagerfly MH370.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stadig ingen spor efter passagerflyet MH370 fra Malaysia Airlines, der forsvandt 8. marts.

Men nu er et nyt hold eftersøgere parate til at sætte jagten ind på flyet, der lettede fra Kuala Lumpur med 239 mennesker om bord, men som aldrig landede som planlagt i Beijing.

Søndag indleder eftersøgningsfartøjet GO Phoenix sin eftersøgning efter flyet i den sydlige del af Det Indiske Ocean, skriver CNN. Sammen med to andre skibe, der skal ankomme inden for den kommende måned, vil besætningen på GO Phoenix ved hjælp af avanceret sonarudstyr lede efter flyvraget på havets bund.

»Vi mener med stor sandsynlighed, at flyet vil blive fundet i den sydlige del af den lange bue,« forklarer Martin Dolan, der står i spidsen for de australske transportsikkerhedsmyndigheder, Australian Transport Safety Bureau.

Han henviser til et særligt område kaldet den syvende bue, der ligger omkring 2.000 kilometer ud for Australiens vestkyst.

»Vi ved nu detaljeret, hvordan næsten hele søgeområdet ser ud, for det har vi kortlagt. Vi kan trække vores sonarudstyr omkring 100 meter over havbunden, så vi er sikre på, at vi ikke løber ind i uforudsete forhindringer,« forklarer han videre til CNN.

Martin Dolan forventer, at det vil tage op til et år at gennemføre den omfattende eftersøgning.

MH370 forsvandt fra radaren efter cirka en time i luften, og samtidig blev kommunikationen med flyet afbrudt.