Nu falder fugle også fra himlen i Sverige

Mellem 50 og 100 fugle er af uforklarlige årsager faldet til jorden i en by i Sverige.

Også i Sverige er flokke af fugle styrtet døde mod jorden. På billedet er en af de fugle, der nytårsnat drattede døde fra himlen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Warren Watkins/The Daily Citizen, Searcy, Arkansas

Det er ikke kun i USA, at store mængder fugle er faldet ned fra himlen i de seneste dage. Kort før midnat natten til onsdag faldt snesevis af alliker ned på en gade i den svenske by Falköping.

- Vi kender ikke årsagen, siger en talsmand for politiet til det svenske nyhedsbureau TT.

Redningstjenesten har afspærret et område omkring gaden, så dyrlæger kan undersøge fuglene. Ifølge svensk radio drejer det sig om mellem 50 og 100 alliker.

I de seneste dage er der også faldet fugle ned fra himlen i de to amerikanske stater Arkansas og Louisiana. Senest er der fundet omkring 500 døde fugle i Pointe Coupee, Louisiana.

Ingen kender årsagen

Årsagen til, at de er faldet ned, kendes endnu ikke.

Imens er myndighederne i Arkansas ved at undersøge, hvorfor så mange som 5000 solsorte er faldet til jorden i den lille by Beebe, og hvorfor mellem 80.000 og 100.000 fisk er fundet døde i Arkansas-floden ca. 160 kilometer fra Beebe.

- Vi tror ikke, at fuglenes og fiskenes dødsfald har noget med hinanden at gøre, siger en talskvinde for miljømyndighederne.

Embedsmænd har tidligere sat de døde solsorte i forbindelse med fyrværkeri nytårsaften.

/ritzau/