Nu er 12 ramt af polonium 210

Yderligere to briter er testet positive for det radioaktive stof, der dræbte den russiske agent Alexander Litvinenko.

Det er på Millenium Hotel i London, at flest personer er blevet udsat for det radioaktive stof polonium 210. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

En medarbejder på Best Western Hotel på Picadilly i London og en gæst i Pine Bar på Millenium Hotel på Mayfair er nu også testet positive for det stærkt radioaktive stof polonium 210, som 1. november sandsynligvis blev anvendt i et giftattentat mod den tidligere russiske agent Alexander Litvinenko.

Litvinenko døde 23. november i London, og han beskyldte kort før sin død den russiske regering og præsident Vladimir Putin for at være involveret. Det har russerne afvist som "vrøvl".

I alt er 12 personer testet positive for polonium 210, skriver BBC News, inklusive otte medarbejdere på Millenium Hotel og Alexander Litvinenkos kone Marina, men de britiske myndigheder mener, at der ikke er nogen umiddelbar sundhedsrisiko for de bestrålede - mens de langsigtede risici betegnes som "små".

536 andre urinprøver fra folk, der formodes at have været i nærheden af Alexander Litvinenko umiddelbart efter forgiftningen, har vist sig ikke at indeholde polonium 210.