Nu bomber USA også al-Qaeda i Syrien

Amerikanske fly har for første gang angrebet gruppen al-Nusra, der er knyttet til terrornetværket al-Qaeda i Syrien.

Foto: Senior Airman Matthew Bruch
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA har udvidet sit engagement i Syrien. Hidtil har amerikanske fly kun kæmpet mod terrorbevægelsen Islamisk Stat, men natten til torsdag rettede man sigtet mod grupperingen al-Nusra.

Den islamistiske gruppe, der er knyttet til terrornetværket al-Qaeda, har den stykke tid haft fremgang på slagmarken tæt ved den tyrkiske grænse.

Gruppen kæmper mod præsident Assads regeringshær, men også mod Den Frie Syriske Hær (FSA), som nyder en vis støtte i Vesten.

Nattens angreb fandt sted ifølge Reuters sted i Idlib-provinsen i den nordøstlige del af Syrien, hvor al-Nusra i sidste uge fordrev soldaterne fra FSA fra områder ved en af de få åbne grænseovergange til Tyrkiet, hvor FSA kan modtage forsyninger.

USA støtter FSA militært og humanitært, så udviklingen har skabt bekymring i Washington.

Ifølge Washington Post blev det allerede i sidste uge diskuteret på højeste plan at udvide luftangrebene i Syrien og placere al-Nusra på målskiven.

»Vi ønsker at hjælpe oppositionen og vi ønsker, at grænseovergangen forbliver åben. Vi holder øje med flere ting,« lød det fra en højt placeret embedsmand.

Ifølge Reuters blev et kontor for al-Nusra og et af gruppens køretøjer ramt under nattens angreb.