Nu bliver Israel angrebet fra flere sider

Det er ikke kun fra Gazastriben, der bliver affyret raketter mod Israel. Fredag er det jødiske land også kommet under angreb fra det nordlige Libanon.

Foto: ALI HASHISHO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Israel er nu ikke længere kun under angreb fra Gazastriben. Fredag er der blevet affyret to raketter mod den nordlige del af landet fra Libanon, et angreb, som den israelske hær har besvaret, oplyser libanesiske sikkerhedskilder og medier.

Ingen mennesker er kommet til skade under raketangrebet, og det fortsat uklart, hvem der står bag. Det sydlige Libanon er kendt som en højborg for Hizbollah, den shiamuslimske gruppe, som kæmpede mod Israel for syv år siden. Men ifølge Reuters er der dog også palæstinensiske grupper i området, som kan tænkes at stå bag.

Det libanesiske nyhedsbureau NNA oplyser, at raketterne blev affyret mod »besatte områder« omkring klokken 6.30 lokal tid fra Hasbayaområdet i Libanon. Der har jævnligt været ildudveksling på tværs af grænsen mellem de to lande. I december fremprovokerede et raketangreb rettet mod det nordlige Israel fra Libanon et modangreb i området, der ellers har været relativt stille siden krigen i 2006.

Israels militær var allerede inden angrebet fra Libanon i højt beredskab, fordi konflikten mellem israelere og palæstinensere er blusset op efter drabene på tre israelske teenagere og et gengældelsesdrab på en ung palæstinenser.

Siden har militante palæstinensere sendt flere hundrede raketter mod israelske byer som Tel Aviv og Jerusalem, landets militær har svaret igen med en offensiv, som ifølge israelerne har til hensigt at stoppe angrebene på civile. Mindst 82 palæstinensere, størstedelen af dem civile, er døde under de israelske angreb.