Nu begynder entreprenører at bygge Trumps grænsemur

Seks forskellige entreprenører er begyndt at bygge prototyper af den mur, som Donald Trump vil have på grænsen til Mexico.

Her ses muren, der adskiller USA fra Mexico. Ved Tecate, Mexico og Tecate, Californien. EPA/PAUL BUCK Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL BUCK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Build that wall!« råbte præsident Donald Trump og hans tilhængere under valgkampen sidste år underforstået, at de mexicanske naboer skulle betale for den. Siden er Donald Trump blevet præsident, og muren har været ramt af problemer og modstand.

Men nu er seks entreprenører begyndt at bygge på muren. De skal lave otte prototyper i løbet af 30 dage. Når de er færdige, skal Department of Homeland Security teste dem og efterfølgende udvælge de bedste. Prototyperne bliver ni meter i højden og lige så lange. Det skriver National Public Radio.

»Vi er fast besluttet på at sikre grænsen, og det omfatter konstruktionen af grænsemuren,« siger Ronald Vitiello, konstitueret kommisær hos U.S. Customs and Border Protection, USA's omfattende pendant til den danske grænsekontrol.

Prototyperne forventes at koste omkring 500.000 dollar stykket. Omregnet svarer det til ca. 3,1 millioner danske kroner per prototype.

Der har været meldinger om demonstrationer mod byggeriet, og avisen The San Diego Union-Tribune skriver, at demonstrationsområdet ligger to kilometer væk fra byggepladsen. Avisen melder dog også, at der indtil videre ikke har været meldinger om demonstranter i området.

Der er tidligere blevet skrevet, at opførelsen af muren samlet vil koste 240 milliarder kroner.

Der er bevilget penge af den amerikanske stat til opførelsen af prototyperne, men endnu ikke til den færdige mur. Til dette har præsident Donald Trump bedt Kongressen finde 9,5 milliarder kroner.