NSA-historier udløser Pulitzerpris til to aviser

Afsløringer af den amerikanske efterretningstjeneste NSAs overvågningsprogrammer på baggrund af Edward Snowdens lækkede dokumenter gav journalistpris til Washington Post og The Guardian.

Washington Post og den amerikanske version af den britiske avis The Guardian har vundet hoved-Pulitzer-prisen for deres afsløringer i samarbejde med den amerikanske whistleblower Edward Snowden. Fold sammen
Læs mere
Foto: The Guardian
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: The Washington Post og den amerikanske udgave af avisen The Guardian, The Guardian US, deler Pulitzerprisen i kategorien »public service journalism« for deres afsløringer af den amerikanske efterretningstjeneste NSAs overvågning. Det skriver theguardian.com.

Prisen kommer ti måneder efter, at The Guardian publicerede den første artikel om overvågningen på baggrund af lækager fra whistlebloweren Edward Snowden.

Pulitzer-udvalget roser blandt andet The Guardian for at have sat gang i en debat om forholdet mellem regeringen og offentligheden i spørgsmålet om sikkerhed og privatlivets fred.

I kategorien »Breaking News« var der hæder til avisen The Boston Globe for dækningen af bombeangrebet, der ramte det årlige maratonløb i byen og den efterfølgende efterforskning og jagt på de to gerningsmænd.

Pulitzerprisen er en amerikansk journalistik-, litteratur- og musikpris, der uddeles årligt.

BNB

BNB