Norske skoler sender elever hjem efter trussel om skyderi

En Wikipedia-artikel om skoleskyderi får politiet til at være til stede ved flere skoler i det centrale Norge.

Alle skoleelever i den norske kommune Rana sendes hjem fredag efter en trussel om skoleskyderi.

»På grund af en vag og uafklaret trussel mod skoler i Rana vælger kommunen at afslutte skoledagen på samtlige skoler og sender alle eleverne hjem,« lyder det i en kort besked på kommunens hjemmeside.

Politiet i Nordland politidistrikt fik torsdag besked fra kriminalpolitiet, Kripos, om, at der var skrevet en besked på det internetbaserede opslagsværk Wikipedia, der kan tolkes som en trussel om skoleskyderi.

»Det, vi har fået at vide, er, at der er nogen, der har redigeret i en artikel på Wikipedia,« fortæller politiets operationsleder, Odd Ivar Pettersen, til avisen Rana Blad.

»Her er der blevet redigeret i en melding i en artikel om skoleskyderi og skrevet, at »listen vil øge i løbet af dagen,«« siger han.

I artiklen er det ikke nævnt, hvem eller hvad truslen er rettet mod.

Det er sandsynligt, at den er sendt fra en computer på en ungdomsskole i byen Mo, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet fortsætter efterforskningen af sagen og valgte fredag at være til stede ved flere skoler i Rana kommune.

Det er ikke første gang, at der rettes en trussel mod skolerne i Rana kommune.

I januar 2016 blev alle videregående skoler i Rana og Mosjøen evakueret på grund af trusler, der var fremsat på appen Jodel.

Politiet fandt dengang frem til to 16-årige drenge, der havde fremsat truslerne.

Rana kommune er Norges fjerdestørste målt på areal og den 41.-største målt på befolkningstal. Der bor godt 26.000 mennesker i kommunen i det centrale Norge.

/ritzau/NTB