Norske NRK fjerne Michael Jackson fra spillelisterne

Norske radiolyttere kan fra fredag og to uger frem ikke høre Michael Jacksons sange på NRKs stationer.

Norske radiolyttere kan fra fredag og to uger frem ikke høre Michael Jacksons sange på NRKs stationer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leonhard Foeger

Fra på fredag og to uger frem vil norske NRK's radiostationer være renset for den afdøde amerikanske popstjerne Michael Jacksons musik.

På sin hjemmeside skriver NRK, der nok bedst beskrives som Norges udgave af Danmarks Radio, at popstjernen fjernes fra stationernes spillelister fra og med fredag.

Beslutningen er truffet som reaktion på en dokumentarfilm om Michael Jackson. I filmen fremsættes der anklager mod popstjernen om grove overgreb.

»Michael Jackson har haft en enorm betydning for populærkultur og er en vigtig artist for et stort publikum,« siger NRKs musikchef, Knut Henrik Ytre-Arne.

»Det er vanskeligt at sige noget om, hvorvidt NRK vil stoppe med at spille hans musik helt, men vi vil se på, hvordan publikum reagerer på indholdet af dokumentaren.«

Helt konkret bliver der tale om spillelisterne på de norske radiostationer P1, P13 og P1+. Samtidig er der ingen planer om at sende Michael Jacksons musik på NRK's tv-stationer de kommende uger.

Ifølge Knut Henrik Ytre-Arne vil NRK se tiden an. Stationen vil ifølge musikchefen se, om de påstande, der bringes frem i dokumentaren, gør, at publikum vender "artisten Michael Jackson" ryggen.

/ritzau/