Norske medier om prinsessens nye shamankæreste: Han har truet med sort magi i Hollywood

Den norske prinsesses nuværende kæreste blev i 2011 sammen med sin ekskæreste sagsøgt for at have truet med drab og sort magi mod deres bofæller.

Shaman Durek Verrett og Norges prinsesse Märtha Louise på scenen ved et foredrag i Stavanger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carina Johansen / Ritzau Scanpix

Det er ikke gået ubemærket hen, at Norges prinsesse Märtha Louise har fået ny kæreste – tværtimod. Durek Verrett er shaman og påstår blandt andet, at han kan gøre mennesker yngre og kurere leukæmi med sine healingevner.

Og dette er vel at mærke ikke det eneste, Durek Verrett kan bruge sine påståede evner til, skriver norske Dagbladet, der nu har gravet en gammel sag frem om den amerikanske shaman.

Ifølge et søgsmål fra 2011 har han truet en boligejer med sort magi med det formål at beholde et lejemål i det luksuriøse Hollywood Hills, hvor han boede sammen med sin mandlige ekskæreste, boligejeren og yderligere én mand i et »spirituelt bofællesskab«.

Sådan lyder det i hvert fald fra boligejeren, der i 2011 fremsatte søgsmålet mod Durek Verrett og shamanens ekskæreste. Verrett og hans ekskæreste svarede kort efter igen med et modsøgsmål, der omvendt anklager boligejeren for uønskede seksuelle tilnærmelser og fjendtlig adfærd – efter halvandet år indgik de tre et forlig.

De fire mænd flyttede sammen i 2011 omtrent et års tid efter, at boligejeren havde mødt Verrett, som var hans spirituelle rådgiver. Verrett boede dengang sammen med sin daværende kæreste og en tredje mand, der ligeledes flyttede med ind i det nye hus.

Kort efter de fire flyttede sammen, begyndte der at opstå problemer, skriver Dagbladet, som har fået indsigt i retsdokumenter fra den halvandet år lange sag.

Durek Verrett er shaman og påstår blandt andet, at han kan gøre mennesker yngre og kurere leukæmi med sine healingevner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carina Johansen / Ritzau Scanpix.

De fire blev uvenner, og da boligejeren fik nok og gav Verrett og ekskæresten 30 dage til at flytte, udartede konflikten til det værre:

Ifølge boligejerens søgsmål truede Verrett – »der praktiserer voodoo/sort magi« – med at kaste en forbandelse over den tredje bofælle, mens Verretts daværende kæreste truede med at dræbe bofællen. De to fik smidt både den tredje bofælle og i sidste ende også boligejeren ud af huset. Han krævede cirka 1,5 mio. kr af parret i erstatning. Til sidst måtte boligejeren søge tilflugt på et hotel – hvis altså man kan tro søgsmålet.

Verretts søgsmål fortæller en anden historie. Ifølge ham og ekskæresten var det boligejeren, der opførte sig uanstændigt, både med hensyn til uønskede seksuelle tilnærmelser mod Verrett og fjendtlig opførsel over for shamanes daværende kæreste og de gæster, parret havde i hjemmet.

Inden sagen kom for retten, indgik parterne et forlig, hvormed de nåede til fuld enighed, skriver Dagbladet. Forliget er ikke gjort tilgængeligt for offentligheden.

Sagen er et eksempel på, hvor stort et emne den norske prinsesses nye kæreste er blevet i norske medier. Siden de to gjorde forholdet officielt via Instagram, har Durek Verrett måtte udholde pressens mange kritiske spørgsmål om hans påståede evner – som for eksempel, at han kan snakke med sine afdøde forfædre, og »hacke« sin indre ånd ved at tale til sig selv som en Alexa-højttaler.

Det har fået den norske prinsesse til at tale i skarpe vendinger til medierne og kritiseret dem for deres dækning af hende og den nye kæreste.

Parret er sammen taget på turné i Norge og Danmark med en forestilling, de kalder »The Princess and the Shaman« og undervejs har de aflyst pressekonferencer og afvist at tale med journalister.

Parret var i Danmark 19. maj, hvor de optrådte på Rainmaking Loft i det indre København. På forhånd var publikum lovet en »rejse i livets mysterier« og »dybere kontakt med deres indre kraft«. Billetterne kostede omtrent 1.000 kroner.