Norsk TV-station afslørede kongens tale

I Norge er det allerede en gammel nyhed, at kong Harald vil drage paralleller til »Ringenes Herre« i sin nytårstale.

Ligesom Danmarks dronning Margrethe skal holde sin nytårstale på DR, skal kong Harald af Norge holde sin tale til folket på NRK, Norges svar på DR. Men tv-stationen har allerede pga. en teknisk fejl kommet til at lette sløret for noget af hans tale. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE PLUNKETT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ligesom i Danmark ventes det, at hundredtusindvis af nordmænd vil samles foran TV-skærmene, når regenten mandag aften tager ordet - også selv om mange allerede kender dele af hans tale.

Det gik nemlig ikke helt efter planen, da NRK søndag viste en kavalkade over de største nyheder i 2012. Midt i programmet kørte teksten til de første 47 sekunder af kong Haralds tale som undertekst, og derfor vil det ikke komme som den store overraskelse, at regenten har tænkt sig at drage paralleller til J.R.R. Tolkiens »Ringenes Herre«.

- Når krigeren Aragorn i Ringenes Herre rejser ud for at kæmpe det godes kamp mod det onde får han denne opfordring, stod der ganske kort i underteksten, inden teknikerne hos NRK fik rettet fejlen og fjernet teksten.

TV-stationens projektredaktør, Lene Einang Flach, beklager fejlen og forklarer til nrk.no, at det skyldtes en fejl med kodningen.

- Det beklager vi selvfølgelig meget, siger hun til det norske netmedie.

NRK får endnu en chance, når kong Harald holder sin tale klokken 19.30.