Norsk statsminister afsløret i at spille Pokémon Go i parlamentet

Den norske statsminister Erna Solberg er blevet taget på fersk gerning i at spille det populære spil Pokémon Go under en debat i Stortinget. Den uheldige episode går nu verden rundt.

Den norske statsminister Erna Solberg er flere gange blevet taget i et spil Pokémon Go - sidste gang var under en debat i Stortinget i tirsdags. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke hver dag, man ser en statsminister på jagt efter fantasimonstre i en parlamentsbygning.

Ikke desto mindre var det tilfældet under en debat i det norske parlament i tirsdags. Her blev statsminister og partiformand for Høyre, Erna Solberg, undervejs taget på fersk gerning i at logge ind på sommerens mest populære app-spil, Pokémon Go, fra sin plads i Stortinget.

Lidt af en gamer

Faktisk er det slet ikke første gang, at den konservative partileder er blevet set dybt fokuseret på at fange de animerede figurer. For Erna Solberg er lidt af en gamer.

Under et officielt besøg i Slovakiet, tog hun sig ligeledes tid til at fange et par figurer i Bratislavas gamle bydel. Det skete mellem to møder og foregik med et følge af sikkerhedsvagter, fortalte norske The Local efter episoden i august.

Mediet fortæller ligeledes, hvordan Solberg har forklaret, at hun blev grebet af spillet »dagen efter, at jeg havde givet to interviews, hvor jeg fortalte, at jeg ikke spiller det.«

Historien om den norske statsministers spillelyst har allerede fundet vej til flere medier verden rundt, der kollektivt morer sig over optrinnet. Et af dem er The Guardian, der også fortæller, at det ikke er første gang, en norsk politiker bliver fanget i at spille det populære spil i parlamentet.

»Damer kan to ting samtidigt«

Lederen af Venstre, Trine Skei Grande, er nemlig også blevet fotograferet, mens hun under et møde om nationens sikkerhed i august var på jagt efter nye, sjældne pokémoner.

Ironisk nok, var det netop Venstre-formanden, der var på talerstolen, da Solberg tirsdag hev mobilen frem.

»Jeg tror, Trine vil kunne lide, at jeg åbnede spillet, mens hun var på talerstolen,« skrev Solberg ifølge flere medier efterfølgende til avisen Klassekampen, hvis fotograf fangede Solberg med appen åben i parlamentet.

Og reaktionen fra Trine Skei Grande var da også tilsvarende humoristisk:

»Hun hørte nok, hvad jeg sagde. Os damer kan jo klare to ting samtidigt, ved du,« skriver Venstre-formanden i et kækt svar på Twitter.