Norsk kvinde smittet med ebola

En norsk medarbejder fra nødhjælpsorganisationen Læger uden Grænser er blevet smittet med ebola i Sierra Leone. Hun vil blive fløjet tilbage til Oslo tirsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandinavien har fået sit første tilfælde af ebola. En norsk kvinde er blevet smittet med den livsfarlige sygdom i Sierra Leone, hvor hun har arbejdet for Læger uden Grænser.

Det bekræfter Anne Cecilie Kalteborn, generalsekretær i Læger uden Grænser, over for den norske avis VG.

»Læger Uden Grænser bekræfter, at en af organisationens norske feltarbejdere er blevet testet positiv og er diagnosticeret med blødningsfeberen ebola,« udtaler hun.

Kvinden befinder sig i øjeblikket i Sierra Leones hovedstad, Freetown, men allerede natten til tirsdag ventes hun at lande i Oslo, hvor den videre behandling vil finde sted.

Det norske udenrigsministerium oplyser til VG, at landets fremmeste eksperter vil stå klar til at modtage den kvindelige patient, og at man tager situationen meget alvorligt.

Kvinden blev søndag bragt i isolation, efter hun var blevet ramt af feber, og test fastslog senere, at kvinden var blevet smittet med ebola.

Læger uden Grænser oplyser i en pressemeddelelse, at man nu vil forsøge at finde ud af, hvordan det kunne gå til, at en af deres ansatte er blevet smittet med den farlige virus, der har kostet over 3.000 afrikanere livet.