Norsk ambassade oversvømmes med falske visumansøgninger

Stort set alle ansøgninger om Schengenvisum, som den norske ambassade i Pakistan får, er smækfyldt med fejl.

Arkivfoto: Norges ambassade i Islamabad i Pakistan melder om omfattende snyd og forkerte oplysninger i ansøgninger fra lokale om at få et Schengenvisum. Fold sammen
Læs mere
Foto: SOHAIL SHAHZAD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norges ambassade i Islamabad i Pakistan melder om omfattende snyd og forkerte oplysninger i ansøgninger fra lokale om at få et Schengenvisum.

»Den lokale Schengen-gruppe anslår, at der er falske dokumenter og urigtige oplysninger i så mange som 80 til 90 procent af ansøgningerne,« hedder det i en rapport fra ambassaden.

Et Schengenvisum giver folk uden for EU adgang til at rejse i alle 22 Schengenlande i op til tre måneder ifølge eu.dk

Og den norske ambassade i Islamabad får stadig flere af den slags ansøgninger.

Årsagen kan være, fremgår det af rapporten, at Norge på grund af mangelfuld verificering af dokumenter, fremstår som det »svageste led i Schengen-kæden«.

»Verificeringsarbejdet er ressourcekrævende, og sikkerhedsudfordringer i Pakistan bidrager også til, at verificering af dokumenter er vanskelig for ambassaden,« siger ambassadør Tore Nedrebø til Aftenposten.

Af rapporten fremgår det også, at ambassaden er blevet informeret om, at pakistanere betaler mange penge for at få en invitation fra Norge, som bliver vedlagt ansøgningen.

»Det er nærliggende at tro, at det skyldes, at ansøgeren mener, at en invitation vil styrke vedkommendes visumansøgning,« siger Tore Nedrebø.

Men den antagelse er forkert, understreger ambassadøren.

/ritzau/NTB