Norge vil være verdens bedste: Oslo Universitet udvides for milliarder

Med Livsvitenskapsbygget får Oslo Universitet en tilføjelse for mere end syv milliarder norske kroner. Den nye universitetsbygning bliver Norges største og dyreste.

Billede fra 2010 af Oslos havnefront. Den nye universitetsbygning kommer til at blive opført i det centrale Oslo. Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN

Snart kan 1.600 elever og 1.000 undervisere få et nyt hjem. I 2024 kommer Norges indtil nu største og dyreste universitetsbygning nemlig til at stå klar til deres indflytning i Oslo, skriver Aftenposten.

Byggeriet, der koster mere end syv milliarder norske kroner, bliver opført af statens bygherre Statbygg. Det er Norges største byggeri til dato, og de omkring 5,5 milliarder danske kroner, som bygningen i alt kommer til at koste, dækker også over videnskabeligt udstyr, som bygningen skal have.

Det norske Stortinget har i statsbudgettet for 2018 allerede givet en startbevilling på 45 millioner norske kroner til byggeriet, skriver det norske erhvervssite estatenyheter.no.

Med den nye bygning håber Oslo Universitet på at kunne marker sig som et verdensførende universitet.  Bygningen skal danne ramme for tværfagligt samarbejde mellem fag som kemi, farmaci og andre livsvidenskaber, skriver Aftenposten. Bygningen kommer til at fylde 66.700 kvadratmeter og skal placeres centralt i Oslo.

»Vi har set frem til dette i mange år. Livsvidenskabsbygningen vil huse verdensførende tværfaglig forskning og et unikt samspil mellem uddannelse, forskning og innovation. Vores mål er, at dette skal blive motoren i videnshovedstaden Oslo,« siger rektor af Oslo Universiter Svein Stølen i en pressemeddelelse om byggeriet.

Det er meningen, at universitet også skal samarbejde med bl.a. Oslo Universitetssygehus.

Byggeriet skal i øvrigt være klimavenligt og certificeres med den næsthøjeste grad inden for bæredygtigt byggeri, skriver estatenyheter.no.