Norge klar til at modtage ebola-smittet kvinde

De norske myndigheder står klar til at tage imod den ebola-smittede kvinde, der tirsdag formiddag lander i Oslo i et ambulancefly fra Sierra Leone.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Evakueringen af en norsk nødhjælpsarbejder, der er blevet smittet med den dødelige virus ebola i Sierra Leone, går efter planen.

Kvinden, der arbejder for Læger Uden Grænser, lander tirsdag formiddag i Oslos lufthavn, Gardermoen, hvorfra hun bliver fragtet i ambulance til Ullevål Universitetssygehus, hvor hun skal isoleres.

»Hun blev også isoleret på sit værelse i Sierra Leone, da hun blev smittet, og hun har efter alt at dømme ikke været i kontakt med andre, efter hun blev syg,« siger Anne Cecilie Kaltenborn, generalsekretær i Læger Uden Grænser, til NRK.

Fra lufthavnen bliver den ebola-ramte kvinde kørt i en specialambulance til sygehuset, hvor 340 ansatte siden august har øvet sig i at håndtere netop sådan en situation.

Højsmitteafdelingen på Ullevål Universitetssygehus i Oslo er bygget specielt til at rumme de værste vira, og afdelingen har plads til i alt ti smittede personer.

Den norske kvinde lander i et fly, der til situationen er blevet omdannet til en flyvende ambulance. Flyet er stillet til rådighed af det amerikanske udenrigsministerium.

Kvinden er den første skandinaver, der er blevet smittet med den dødelige sygdom. I Vestafrika har sygdommen kostet knap 3.500 mennesker livet.