Norge indrykker annoncer: »Hvis du ikke rejser hjem frivilligt, vil du blive returneret med tvang«

Norge følger i Danmark og Sveriges fodspor og indrykker annoncer i udenlandske aviser for at begrænse antallet af asylansøgere.

Afghanske flygtninge. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORGE: Ligesom Danmark og Sverige vælger Norge nu at indrykke annoncer i udenlandske aviser, der skal gøre flygtninge og migranter opmærksomme på, at det ikke er nemt at få asyl i landet.

Det skriver den norske avis Aftenposten.

»Hvis du ikke rejser hjem frivilligt, vil du blive returneret med tvang,« står der blandt andet i annoncer på forsiderne af to aviser i Afghanistan.

Det norske justitsministerium indrykkede mandag annoncerne i den engelsksprogede avis Afghanistan Times og en avis på dari Hasht-e-sub. I første omgang trykkes annoncerne fire dage i den ene avis og fem i den anden.

»Det er ofte en udfordring, at folk baserer deres planer om at rejse på en forkert opfattelse af, hvad der udgør et lands asylpolitik. Der er mange, der tror, at de for eksempel kan rejse til Norge og få asyl og skabe et nyt liv,« siger den norske justitsminister, Anders Anundsen, til Aftenposten.

I starten af november tog Udlændingedirektoratet i Norge de sociale medier i brug for at fortælle potentielle asylansøgere, at de risikerer at blive sendt retur.