Norge indfører karantænekrav for Region Syddanmark

Fra lørdag skal borgere fra Region Syddanmark i karantæne i ti dage, hvis de rejser til Norge.

Krav om mundbind eller visir i offentlig transport. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms

Det norske udenrigsministerium indfører fra lørdag ti dages karantæne for rejsende fra Region Syddanmark.

Det oplyser det norske udenrigsministerium i en pressemeddelelse.

Karantænekravet blev anbefalet af de norske sundhedsmyndigheder, efter at Region Syddanmark fik et incidenstal, der er højere end 20.

Det betyder, at der er flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere i regionen.

Dermed går Region Syddanmark fra at være "gul" på det norske udenrigsministeriums rejsevejledning til at være "rød".

Kravet om de ti karantænedage gælder også, hvis man rejser gennem en anden region. I det tilfælde vil dagene, man har brugt i en karantænefri region, blive trukket fra det samlede antal dage, man skal i karantæne, når man rejser ind i Norge.

I takt med karantænekravet fraråder det norske udenrigsministerium nu alle ikke-nødvendige rejser til Region Syddanmark.

Den skærpede rejsevejledning i Norge gælder også rejser fra Slovakiet, Ungarn, samt to regioner i Sverige og en region i Finland. Ændringen vil gælde fra midnat natten til lørdag den 12. september.

Den norske regering har hidtil fulgt de anbefalinger for indrejse, som sundhedsmyndighederne er kommet med, hvorfor det var forventeligt, at karantænekravet ville blive indført.

I Danmark er Region Midtjylland og Region Hovedstaden i forvejen på Norges røde liste. Region Sjælland har tidligere været på, men er det ikke længere, efter at smittetallene er dalet.

Det norske udenrigsministerium opdaterer ligesom sin danske pendant sine rejsevejledninger hver anden uge.

Derfor vil Region Syddanmark være markeret som "rød", i hvert fald indtil de norske rejsevejledninger bliver opdateret igen.

Den stigende smitte med coronavirus har fået danske myndigheder til at indføre skærpede restriktioner i blandt andet Odense Kommune, som ligger i Region Syddanmark.

I Norge er der konstateret 11.624 tilfælde af coronavirus. 264 mennesker er døde med covid-19.

/ritzau/