Nordmænd er trætte af synsk prinsesse

Næsten tre ud af 10 nordmænd mener, at prinsesse Märtha Louise bør frasige sig sin prinsessetitel.

Prinsesse Märtha Louise med sin mand Ari Behn. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANK MAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten tre ud af 10 nordmænd mener, at prinsesse Märtha Louise bør frasige sig sin prinsessetitel, så længe hun driver sin engleskole.

Det viser en meningsmåling, som InFact har lavet for avisen VG.

Læs også: Kronprinsesse Mette-Marit helbredt af synske Märtha Louise

Debatten om prinsessens noget alternative virksomhed er blusset op på ny, efter at hun i interview fortæller, at hun ikke blot er i kontakt med engle, men også med afdøde.

- Det er heller ikke vanskeligt at komme i kontakt med de døde - på samme måde som med englene. Også denne kontakt kan vi oprette når som helst, vi ønsker det, siger Märtha Louise til Stavanger Aftenblad

I strid med kirkens lære

Norske biskopper raser over udtalelserne og har over for VG fastslået, at det er i strid med kirkens lære at kontakte døde.

Den svenske succesforfatter Jan Guillou har opfordret prinsessen til at søge lægehjælp, og også en række stortingspolitikere mener, at prinsessen nu er gået for langt.

- Det er farligt at flirte med det okkulte på denne måde, siger Anne Tingelstad Wøien fra Senterpartiet, som sidder i Stortingets kirkeudvalg, til avisen.

Ifølge den nye rundspørge mener 34,6 procent af de adspurgte, at prinsessens påståede kontakt med døde svækker det norske kongehus' omdømme.

32,6 procent mener, at det ikke påvirker kongehuset, mens 15,5 procent er af den overbevisning, at prinsessens påståede evner faktisk styrker kongehuset.

Prinsessen og hendes samarbejdspartner Elisabeth Samnøj i Astarte Education holder i denne uge et kursus i Stavanger. Firmaet har nu meddelt, at kurset ikke kommer til at indeholde nogen form for kontakt med de døde.

- Vi har fuld respekt for de normer og sandheder, som gælder i vore trossamfund, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

/ritzau/