Nordkoreas forsvarsminister blev henrettet

Efter to måneders tavshed har Nordkorea nu bekræftet, at forsvarsminister Hyon Yong-chol er blevet sat fra bestillingen - og efter alt at dømme henrettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sergei Karpukhin
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORDKOREA: Efter to måneders tavshed har Nordkorea nu bekræftet, at forsvarsminister Hyon Yong-chol er blevet sat fra bestillingen - og efter alt at dømme henrettet. Det skriver AP ifølge flere internationale medier.

I et telegram fra det officielle nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, omtales general Pak Yong-sik som forsvarsminister. Det er første gang, ministerposten nævnes, siden den sydkoreanske efterretningstjeneste for to måneder siden rapporterede, at Hyon Yong-chol var blevet væltet.

En talsmand fra den sydkoreanske regering siger mandag, at meddelelsen fra nord bekræfter, at diktator Kim Jong-il har skaffet sig af med Hyon. Forsvarsministeren blev angiveligt fyret for at kritisere Kims politik og for at sove under et møde.

Hyon Yong-chol blev ifølge Sydkorea efterfølgende henrettet med anti-luftskyts - præcis som en række af Kim Jong-ils andre modstandere i løbet af de seneste år.

BNB