Nordkoreanere er på vej hjem efter drab på leders bror

Malaysia og Nordkorea indgår bytteaftale. Malaysiske borgere udveksles med drabsmistænkte nordkoreanere.

Foto taget den 5. januar viser en millitæropvisning i Nord Korea, hvor lederemn Kim Jung-Un offentliggjorde planer for nye tests af ballistiske misiler. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

Tre nordkoreanere, der har været eftersøgt i Malaysia i forbindelse med drabet på halvbroren til Nordkoreas leder, Kim Jong-il, er efter alt at dømme på vej hjem.

Med sig har de kisten med deres offer, Kim Jong-nam, der blev dræbt med nervegassen VX.

At de er på vej hjem, fremgår af billeder, som Reuters har modtaget fra det japanske nyhedsbureau Kyodo.

De er om bord på et fly til Beijing i Kina. Det er led i en aftale om udveksling mellem Malaysia og Nordkorea.

Tidligt fredag landede ni malaysiske borgere i deres hjemland. De har siddet fængslet i Nordkorea. De indgår i den byttehandel, som de to lande har aftalt.

Om de tre frigivne koreanere kan man på billedet fra Kyodo se Hyon Kwang Song, der er 2.-sekretær på den nordkoreanske ambassade i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, og Kim Uk-il, der arbejder for det statslige nordkoreanske flyselskab Koryo.

En tredje person, Ri Ji-u, der kendes under navnet James, har også fået lov til at forlade Malaysia. Han har haft sin gang på den nordkoreanske ambassade.

De tre nordkoreanere ventes at blive fløjet fra Beijing til Pyongyang i Nordkorea.

Kim Jong-nam blev dræbt i Kuala Lumpurs lufthavn 13. februar med nervegassen VX, der af FN regnes for et masseødelæggelsesvåben. Optrinet blev opfanget af overvågningskameraer.

To kvinder er sigtet for drabet. Det er en indonesisk og en vietnamesisk kvinde, som tværede en giftig klud i ansigtet på Kim Jong-nam.

Men Nordkorea anses for at have sat drabet i scene.