Nordkorea vil diskutere atleters OL-deltagelse onsdag

Nordkorea har mandag foreslået Sydkorea, at landene onsdag diskuterer nordkoreanske atleters OL-deltagelse.

Den sydkoreanske diplomat Lee Woo-sung (til højre) giver hånd til den nordkoreanske diplomat Kwon Hook-bong (til venstre) d. 15. januar. De to har diskuteret en eventuel nordkoreansk deltagelse i OL i Sydkorea. Fold sammen
Læs mere
Foto: SOUTH KOREA UNIFICATION MINISTRY

Panmunjom. Nordkorea og Sydkorea har det meste af natten til mandag diskuteret en række emner om en mulig nordkoreansk deltagelse ved vinter-OL i Sydkorea.

På dagsordenen mandag var hovedsageligt en snak om en nordkoreansk kunsttrups deltagelse ved legene i Pyeongchang.

Men ved mødet foreslog Nordkorea også Sydkorea at holde yderligere et møde onsdag 17. januar. Her skal nordkoreanske atleters mulige deltagelse ved vinter-OL stå øverst på dagsordenen.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Det oplyser Sydkoreas genforeningsministerium.

Ministeriet oplyser også, at man stadig ikke har taget en beslutning om, hvorvidt man går med til at holde mødet onsdag.

Mødet skal, hvis det står til Nordkorea, foregå på den sydkoreanske side af grænsebyen Panmunjom. Byen har dannet ramme om de seneste OL-forhandlinger mellem de to nabolande.

Det er i første omgang småt med nyheder om, hvad landene mandag har fundet ud af i forhold til den nordkoreanske kunsttrups mulige deltagelse ved vinter-OL.

/ritzau/