Nordkorea: Vi er få tommer fra krig

Situationen på den koreanske halvø spidsede yderligere til tirsdag. Nordkorea opfordrer udlændinge og udenlandske organisationer i Sydkorea til at evakuere.

Arkivfoto af Nordkoreas leder Kim Jong-Un, der ifølge billedteksten fra det officielle nordkoreanske nyhedsbureau diskuterer angrebsplaner med officerer under et møde i landets generalstab. Fold sammen
Læs mere
Foto: KNS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORDKOREA: Nordkorea advarer udlændinge i Sydkorea og beder specifikt virksomheder, organisationer og turister om at gøre sig klar til at evakuere landet, skriver flere nyhedsbureauer.

Det nordkoreanske Nyhedsbureau KCNA citerer ifølge Reuters en officiel talsperson fra den nordkoreanske Fredskomité for Asien og Stillehavet, der advarer udlændinge mod at opholde sig i Sydkorea i tilfælde af en krig.

»Vi ønsker ingen skade hos udlændinge i Sydkorea, hvis der skulle blive krig,« siger talspersonen ifølge Reuters til KCNA og opfordrer udenlandske organisationer og personer til at tage initiativer til at søge beskyttelse.

»Situationen på koreanske halvø er få tommer fra krig,« lyder det endvidere fra talspersonen ifølge AFP.

Nordkorea bebrejder »det krigshungrende USA« for den øgede risiko for krig samt amerikanernes sydkoreanske »marionetter«, som, man mener, vil invadere landet mod nord.

Truslen om en atomkrig har været fremsat flere gange i de seneste måneder. Det sker på trods af flere ekspertudtalelser om, at Nordkorea er langt fra at kunne udvikle en højteknologisk og vidtrækkende atombombe.

I sidste uge opfordrede Nordkorea også flere ambassader i hjemlandet, herunder den russiske ambassade i Pyongyang, til at evakuere. Truslen blev ikke taget seriøst, og de fleste af de involverede lande gjorde det efterfølgende klart, at de ikke havde intentioner om at evakuere deres personale fra hovedstaden.