Nordkorea truer med at »sænke« Japan og reducere USA til »aske og mørke«

FNs sanktioner mod Nordkorea får diktaturet til at sende trusler mod både Japan og USA. Konflikten er eskaleret, efter at Nordkorea gentagne gange har foretaget atomtests.

Nordkorea vil »tæske USA som en gal hund,« siger diktaturet, efter FN har skærpet sanktionerne mod diktaturet. Fold sammen
Læs mere
Foto: KCNA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kim Jong-un har fået nok.

Et nordkoreansk statsagentur har torsdag gennem landets officielle nyhedsbureau, KCNA, erklæret, at det er klar til at bruge atomvåben mod USA og Japan. Med atomvåbene vil Nordkorea »sænke« Japan og reducere USA til »aske og mørke«, udtaler det. Det skriver Reuters.

Truslerne kommer efter, at FNs Sikkerhedsråd for to dage siden påførte Nordkorea de hidtil hårdeste sanktioner, diktaturet har modtaget. Årsagen til sanktionerne er Nordkoreas vedvarende atomtests og -program. Citatet lyder:

»De fire øer i det japanske øhav bør sænkes i havet af Juches atombombe. Japan er ikke længere nødt til at eksistere i nærheden af ​​os,« udtaler agenturet i erklæringen til nyhedsbureauet.

Juche er en nordkoreansk statsideologi, der blev udviklet af Kim Il-Sung. Ideologien er angiveligt en koreanisering af marxismen og leninismen, der lægger vægt på politisk, økonomisk og kulturel uafhængighed.

Nordkorea er også gået til yderligheder mod USA som følge af sanktionerne. Gennem samme nyhedsbureau siger statsagenturet, at USA skal »tæskes ihjel som en gal hund«.

»Lad os reducere det amerikanske fastland til aske og mørke. Lad os lufte vores vrede gennem mobilisering af alle gengældelsesmidler, der er blevet forberedt indtil nu,« lød det ifølge The Guardian.

Sikkerhedsrådet indførte tirsdag en begrænsning på Nordkoreas import af råolie, så den ikke overstiger de seneste 12 måneders import. Desuden er der indført totalforbud mod at importere tekstiler fra Nordkorea, og alle lande forbydes også at udstede nye arbejdstilladelser til nordkoreanske gæstearbejdere. Tekstil og olie er Nordkoreas væsentligste kilder til at sikre sig udenlandsk valuta, som FN vil svække i håb om, at Nordkorea dropper sit atomvåbenprogram.