Nordkorea og Sydkorea beskyder hinanden

Spændingerne stiger endnu en gang mellem Nordkorea og Sydkorea. Sydkorea har torsdag eftermiddag besvaret angreb fra Nordkorea, oplyser myndighederne.

Sydkoreansk militær besvarer nordkoreansk beskydning. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM NAM-HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SYDKOREA: Sydkorea har installeret højtalere til at udgyde slagord mod Nordkoreas styre ved grænsen mellem de to lande - og det har torsdag resulteret i at de to lande skyder mod hinanden, skriver Reuters.

Nordkorea skød først tung artilleri mod Sydkorea og kom samtidig med en advarsel om, at nabolandet mod syd skulle fjerne »propagandaen« inden for 48 timer.

Men det fik bare Sydkorea til at modsvare skyderierne, siger Sydkoreas forsvarsminister, Han Min-koo, ifølge Reuters:

»Vores militær har styrket overvågningen af Nordkorea, og vi er meget opmærksomme på militære bevægelser på den anden side af grænsen,« siger han.

Det nordkoreanske raketangreb havde angiveligt højtalerne som mål, men de ramte ikke, ligesom der ikke skete nogen personskade ved angrebet.

Men flere indbyggere blev dog evakueret. Eksplosionen ramte omkring 60 kilometer fra Sydkoreas hovedstad, Seoul, i nærheden af en militærbase.

Det er endnu ikke oplyst, hvorvidt det sydkoreanske modsvar har ramt personer eller bygninger. De nordkoreanske statsmedier nævner sjældent de skududvekslinger, der jævnligt finder sted de to lande imellem.

Det seneste tilfælde fandt sted i oktober sidste år, her kom ingen personer til skade, da soldater fra begge lande skød efter hinanden ved grænsen.

Spændingskurven er dog stigende i grænseområdet, efter to sydkoreanske soldater blev såret i starten af august, da de blev ramt af en landmine i den demilitariserede zone mellem landene.

Det fik den sydkoreanske regering til at beskylde Nordkorea for at have lagt minerne ud. Men det blev afvist af styret i Pyongyang.

Siden har Sydkorea stillet højtalere op, der blæser kritik af Nordkorea ud over grænseområdet. Det er en taktik, som begge lande ellers indstillede i 2004.

Lørdag lovede styret i Nordkorea så, at hvis Sydkorea ikke slukkede for propagandaen, som de kalder det, der ryger ud af højtalerne, vil de gribe til våben.