Nordkorea mislykkes med affyring af nyt missil

Nordkorea har tirsdag forsøgt at affyre en ny type missil, men affyringen blev igen en fuser ifølge Sydkorea.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seoul: Nordkorea har ifølge det sydkoreanske militær tirsdag forsøgt at affyre en ny type missil, men affyringen gik tilsyneladende ikke efter planen.

- Vi mener, at det mislykkedes, siger Jeon Ha-gyu, talsmand for den sydkoreanske forsvarskommando.

FN-resolutioner forbyder Nordkorea at anvende enhver form for ballistisk missilteknologi, men Nordkorea affyrer jævnligt kortdistancemissiler ud over havet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Anonyme kilder i militæret siger til det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, at det missil, som tirsdag blev forsøgt sendt afsted, var et "kraftfuldt nyt mellemdistancemissil" af typen Musudan.

I april forsøgte Nordkorea tre gange at affyre et tilsvarende missil, men alle forsøg mislykkedes ifølge AFP.

Militæreksperter i Sydkorea forsøger at finde ud af, hvorfor naboerne mod nord nu kan notere sig for et fjerde fejlslagent forsøg, oplyser talsmand Jeon Ha-gyu.

Musudan-missilet skønnes ifølge AFP at have en rækkevidde på mellem 2500 og 4000 kilometer.

Dermed kan missilet ramme eventuelle mål overalt i Japan og Sydkorea, og endda også, hvis toprækkevidden er som estimeret, nå frem til USA's militærbaser på øen Guam.

Missiltesten fandt ifølge forsvarsministeriet i Seoul sted tidligt tirsdag morgen lokal tid - omkring klokken 5.20 - i nærheden af havnebyen Wonsan.

I Japan var militæret mandag sat i forhøjet beredskab på grund af en forventning om en mulig nordkoreansk affyring af et ballistisk missil, oplyser Japans statslige tv-station, NHK.

Den japanske regering havde ifølge NHK givet militæret instruks om at være klar til at nedskyde "ethvert" nordkoreansk missil, hvis det skulle komme ind over japansk territorium.

I januar gennemførte Nordkorea for første gang en prøvesprængning af en brintbombe.

Det var fjerde gang, at det isolerede land prøvesprængte et kernevåben. Brintbomben var så kraftig, at sprængningen i første omgang blev registreret som et jordskælv af udenlandske myndigheder.

Siden har Nordkorea fulgt op med flere prøveaffyringer af missiler, skriver Yonhap.

/ritzau/AFP