Nordkorea lukker reaktor inden nytår

Nordkorea har sagt ja til en aftale, som går ud på, at landet skal lukke en række atomanlæg inden årets udgang. Dansk ekspert tror på, at aftalen holder.

Den seneste runde i sekspartsforhandlingerne om Nordkoreas atomeventyr ser nu ud til at have båret frugt. Ifølge en aftale mellem landene i de såkaldte sekspartsforhandlinger er Nordkoreas atomprogram helt lukket og slukket nytårsaften.

Og selv om det tit har været lige ved og næsten med Nordkorea, så tror flere eksperter på, at den nu skulle være god nok. Blandt andre seniorforsker ved Nordisk Institut for Asien Studier ved Københavns Universitet, Geir Helgesen.

- Nordkorea er nu der, hvor de har fået det optimale ud af deres atombombe. De har fået lovning på hjælp udefra mod at droppe atomprogrammet. Og de har simpelthen ikke råd til at sige nej. Jeg er ret skråsikker på, at de vil overholde den her aftale. De har fået det ud af deres brag, som de ville, siger Geir Helgesen med henvisning til Nordkoreas første og eneste atomprøvesprængning for et år siden.

/ritzau/