Nordkorea har angiveligt henrettet forsvarschef for landsforræderi

Den angiveligt henrettede forsvarschef, Hyon Yong Chol (th), ses her ved en interntational sikkerhedskonference i Moskva i sidste måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sergei Karpukhin
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORDKOREA: Nordkorea har angiveligt henrettet landets forsvarschef for landsforræderi på grund af illoyalitet over for landets diktator, Kim Joun-un.

Det har den sydkoreanske efterretningstjeneste oplyst til et udvalg i Sydkoreas parlament, skriver Reuters.

66-årige Hyon Yong-Chol, der blev udnævnt til forsvarschef for under et år siden, blev ifølge efterretningstjenesten henrettet 30. april foran flere hundrede tilskuere for at have udvist mangel på respekt for præsident Kim Jong-un.

Angiveligt skulle han være faldet i søvn under en militærparade, som Kim Jong-un også overværede.

Den sydkoreanske efterretningstjeneste orienterede onsdag et udvalg i parlamentet om henrettelsen nord for grænsen, skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Ud over at falde i søvn ved ceremonier havde Yong-Chol også ved flere lejligheder angiveligt også undladt at adlyde ordrer, fortalte efterretningstjenestens vicedirektør Han Ki-beom til udvalget.

Ifølge sydkoreanske kilder har Kim Jong-un alene i år beordret 15 højtstående personer henrettet som straf for at udfordre hans autoritet.

Efterretninger fra det lukkede Nordkorea er vanskelige at få bekræftet fra officiel side, og der har før været eksempler på at sydkoreanske medier har viderebragt historier, som viste sig ikke at holde stik, herunder historien om, at en af Kim Jong-uns tidligere kærester og en kendt sangerinde i landet skulle være blevet henrettet.

BNB/Reuters