Nordkorea advarer Australien om muligt atomangreb

Advarslen fra styret i Pyongyang er foranlediget af udtalelser fra den australske udenrigsminister.

USA''s vicepræsident, Mike Pence, og Australien udenrigsminister, Julie Bishop, poserer for fotografer lørdag i Sydney. Bishop har med udtalelser om sanktioner mod Nordkorea påkaldt sig vrede fra styret i Pyongyang. Scanpix/David Moir
Læs mere
Fold sammen

Sydney. Nordkorea advarer Australien om et muligt atomangreb, hvis den australske regering fortsætter med "blindt" at følge den amerikanske linje.

Det er det statslige nordkoreanske nyhedsbureau, KCNA, der citerer en talsmand for udenrigsministeriet for udtalelsen, skriver det australske nyhedsbureau AAP.

Advarslen er tilsyneladende foranlediget af en udtalelse fra den australske udenrigsminister, Julie Bishop, om, at Nordkorea vil blive udsat for yderligere australske sanktioner.

- Hvis Australien bliver ved med at følge USA's tiltag for at isolere og undertrykke Nordkorea og fortsætter med at være en brigade for den amerikanske hersker, vil det være en selvmordshandling inden for rækkevidden af et atomangreb fra Nordkoreas strategiske styrke, siger talsmanden ifølge KCNA.

Talsmanden advarer også Julie Bishop om, at hun bør tænke over konsekvenserne af hendes "hensynsløse" udtalelser en ekstra gang.

Den australske udenrigsminister sagde tidligere denne uge til tv-stationen ABC, at Nordkoreas atomprogram udgør en "alvorlig trussel" mod Australien.

Og ifølge Bishop er sanktioner det mest effektive middel til at kvæle Nordkoreas ambitioner om at blive en atommagt.

Hun opfordrede desuden, i lighed med USA's præsident, Donald Trump, Kina til at lægge pres på Nordkorea og få nabolandet til at indstille atomprogrammet.

Advarslen fra Nordkorea kommer dagen efter, at den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, var på sit første officielle besøg i Australien.

Nordkoreas atomprogram dominerede ifølge AAP lørdagens samtaler mellem Australiens premierminister, Malcolm Turnbull, og vicepræsidenten.

Mike Pence roste den australske regering for at opfordre Kina, der er Nordkoreas eneste allierede af betydning, til at gøre mere for at få Nordkorea til at opgive udviklingen af atomvåben og ballistiske missiler.

Pence ville ikke udelukke brugen af militær magt over for Nordkorea, men gentog en tidligere udmelding om, at "alle muligheder er på bordet".

Mike Pence understregede dog, at USA på nuværende tidspunkt fokuserer på en diplomatisk løsning.

/ritzau/