Nigers militær dræber 287 medlemmer af Boko Haram på få dage

Militæret i Niger har intensiveret jagten på medlemmer af den militante gruppe Boko Haram, oplyser regeringen.

Boko Haram har den seneste tid intensiveret angrebene i Nigeria, og det bekymrer regeringen i nabolandet Niger. På billedet ses en dreng gå rundt i ruinerne i en landsby, som den militante gruppe angreb den 17. december. Audu Marte/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

NIAMEY. Militæret i Niger har dræbt mere end 280 medlemmer af den militante bevægelse Boko Haram, siden en offensiv begyndte den 28. december.

Det hævder landets forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Flere end 200 militante har angiveligt mistet livet i luftangreb. Yderligere 87 er blevet dræbt af landtropper nær den sydøstlige grænse til Nigeria.

Militærets offensiv har primært fundet sted nær Tchad-søen og Yobe-floden, der adskiller Niger og Nigeria.

Ifølge forsvarsministeriet har angrebene hverken kostet soldater livet eller ødelagt militært udstyr. De oplysninger er dog ikke bekræftet af andre kilder.

Boko Haram har de seneste ni år dræbt tusindvis af mennesker i angreb i især Borno i det nordøstlige Nigeria. Oprørsgruppen er dog også aktiv i nabolandene Tchad, Niger og Cameroun.

Over to millioner mennesker er drevet på flugt på grund af urolighederne, og mindst 27.000 mennesker er blevet dræbt.

De seneste måneder har oprørsbevægelsen intensiveret angrebene i Nigeria. Især mod militære mål.

Regeringen i Niger udtrykte i december bekymring over situationen i nabolandet, hvor "militærbaser er overvundet".

- Boko Haram er lykkes med at overtage militært udstyr og genoplive sig selv, lød det fra Nigers forsvarsminister, Kalla Moutari.

I september blev 48 soldater dræbt, da gruppen angreb en militærbase i den nigerianske by Zari. Måneden efter blev en Røde Kors-medarbejder dræbt af islamister i samme land.

Den kvindelige nødhjælpsarbejder blev sammen med en lokal pige og en kollega fra Røde Kors taget som gidsel tidligere på året.

Gruppen satte herefter en deadline for regeringens samarbejde. Da den udløb, blev kvinden ifølge landets informationsministerium slået ihjel. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/