Nigerias militær hævder at vide hvor bortførte skolepiger er

Ifølge Nigerias forsvarschef har militæret kendskab til, hvor oprørsgruppen Boko Haram gemmer de flere end 200 skolepiger, de har bortført.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NIGERIA: Nigerias militær hævder at vide, hvor de flere end 200 skolepiger, som den islamistiske oprørsgruppe Boko Haram har bortført, befinder sig. Det skriver Reuters.

Oplysningerne kommer fra landets forsvarschef, Alex Badeh, der ifølge Reuters har udtalt sig om sagen til Nigerias statslige nyhedsbureau.

Men selvom militæret ved, hvor pigerne er, så har forsvarschefen udelukket at befri dem ved at sende soldater efter Boko Haram.

»Den gode nyhed for pigernes forældre er, at vi ved, hvor de er,« siger Alex Badeh ifølge Reuters til nyhedsbureauet og fortsætter:

»Vi kan ikke dræbe vores piger i forsøget på at få dem tilbage«.

Pigerne blev bortført fra en skole tæt på Nigerias grænse til Cameroun, Niger og Tchad i et tyndt befolket område i april. Deres opholdssted har siden været ukendt, men det er blevet vurderet, at pigerne kan være blevet ført til Cameroun eller Tchad.

Boko Harams leder, Abubakar Shekau, sagde tidligere på måneden i en videooptagelse, at pigerne vil blive solgt.

Amerikanske overvågningsfly har gennem de seneste uger eftersøgt pigerne i det nordøstlige Nigeria, og det amerikanske militær har også indgået et samarbejde med den nigerianske regering om missionen.

Politiet i Nigeria har nu udlovet en dusør på 1,6 million kroner for oplysninger, der kan føre til frigivelse af skolepigerne.